Gyümölcsdarálók, zúzók, bogyózók
Mielőtt a présbe kerül, az alaposan megmosott gyümölcs előkészítést, zúzást, aprítást igényel. Néhány literes konyhai préseknél a puhább gyümölcsök, vagy a szőlő akár kézzel is szétnyomható, a keményebb gyümölcsök esetében használhatunk konyhai aprítógépet, esetleg egy arra alkalmas fa eszközzel, klopfolóval is össze lehet zúzni a gyümölcsöt egy alkalmas edényben. Nagyobb mennyiségek préselése előtt azonban elengedhetetlen a gyümölcsdarálók, gyümölcszúzók alkalmazása.
KIÁRUSÍTÁS - amíg a készlet tart!
- -45%
- -27% Elfogyott
- -37%
- -34%
- -29%
- -29%
A szőlőhöz, a puha húsú gyümölcsökhöz, illetve nagyobb bogyós gyümölcsökhöz (eper, ribizli, málna, meggy, cseresznye) használhatjuk a hagyományos szőlődarálót. A csonthéjas gyümölcsöket kizárólag kimagozva tegyük a darálóba.
A kemény húsú gyümölcsök (alma, körte, birs) préselése előtt a kézi gyümölcsdarálót használjuk. Hámozni, magházat eltávolítani nem szükséges.
Ha nagyobb méretű présünk van (30 literes kapacitás felett) mindenképp érdemes megfontolni az elektromos szőlődarálók, gyümölcsdarálók használatát, amelyek jelentősen megkönnyítik,meggyorsítják a munkafolyamatokat.
sokat dikicseltem korábban a szőlővel, most pár perc alatt ledarálok bármennyit
Teljesen megfelelő a használatra.
Nagy előnye, hogy rozsdamentes anyagból készült.