Segíthetünk? Hívj: 30/732-72-69

Foglalt?

Kérj visszahívást!

Gyakori kérdések és válaszok

A termékeinkkel kapcsolatban a legtöbben ezekre kíváncsiak:

A termékekkel kapcsolatban...

Egy kilogramm ledarált gyümölcs kb. egy liter helyet foglal a présben, ha tehát 50 kg gyümölcsünk van, azt egy 10 literes préssel kb. öt nyomással préselhetjük ki, és így kb. 35-40 liternyi lét nyerhetünk.

A hatékonyság érdekében érdemes olyan gyümölcsprést használnunk, amely megfelel a felhasznált gyümölcs mennyiségének, tehát ha alkalmanként kb. 100 kg szőlőnk van, legalább egy 20 literes kosárkapacitású prést válasszunk, mivel így viszonylag rövid idő alatt a teljes lémennyiséget hatékonyan kinyerhetjük.
Ne felejtsük el, hogy a présbe kerülő gyümölcsöt előzőleg össze kell zúzni, le kell darálni. Ha ezt kézi darálóval, azaz nem gépi erővel tesszük, ne válasszunk 30-40 liter kapacitásnál nagyobb prést.

Ahhoz, hogy megfelelő lékihozatalt érjünk el, mielőtt a présbe kerül, a megmosott szőlő szemeit meg kell roppantanunk. Néhány literes konyhai préseknél a puhább gyümölcsök, vagy a szőlő akár kézzel is szétnyomható.  Nagyobb mennyiségeknél szőlődarálót (zúzót) kell használni.

A gyümölcsöt mindig alaposan meg kell mosni, mielőtt a présbe kerül. A kemény húsú gyümölcsök (alma, körte) préselése előtt a kézi vagy gépi gyümölcsdarálót használjuk. A préseléshez akkor a legjobb a gyümölcszúzalék, ha nem teljesen pépes állagú, hanem inkább apró, borsószem nagyságú gyümölcsdarabkákból áll. A webáruházunkban kapható gyümölcsdarálók kiválóak erre a célra. Hámozni, magházat eltávolítani nem szükséges.Ha csak néhány liternyi lét készítünk, a keményebb gyümölcsök esetében használhatunk konyhai aprítógépet, esetleg egy arra alkalmas. lehetőleg fából készült eszközzel, klopfolóval is össze tudjuk zúzni a gyümölcsöt egy alkalmas edényben.

A szűrőzsák, szép, tiszta gyümölcslevet eredményez. Ha a kipréselt levet nem erjesztjük, tehát gyümölcsléként fogyasztjuk, akkor mindenképp át kell szűrnünk, hogy ne legyenek benne héj- vagy gyümölcsdarabok, magok, stb. Erre kiváló a szűrőzsák. A szűrőzsák használata a présléskor nem feltétlenül szükséges, de magokat tartalmazó gyümölcsöknél (szőlő, alma), a tisztább gyümölcslé érdekében ajánlott.

Mivel a gyümölcslé savtartalommal rendelkezik, illetve a higiénia igen fontos a gyümölcsitalok készítésénél, a webáruházunkban vásárolt eszközöket minden használat után alaposan el kell mosni. Miután megszáradtak, a festetlen fém- és mozgó részeket ajánlatos élelmiszeripari szempontból biztonságos olajjal (pl. repceolaj, más étolaj) áttörölni. A fa alkatrészeket mindig töröljük szárazra, és szárítsuk meg alaposan, mivel a nedves fa megvetemedhet, elvesztheti a formáját. Tárolja a préseket száraz helyen, óvja a nedvességtől, penésztől, gombásodástól. Ha hosszú ideig nem használja, a fa alkatrészeket is érdemes favédő olajjal átkenni. Ha hosszas használat után a festékréteg esetleg elkezd kopni, lepattogni, az eszközt át lehet festeni. A modern festékek teljes kiszáradás után általában élelmiszeripari szempontból biztonságosak, de mindig meg kell erről bizonyosodni a használt festék használati útmutatójában. 

A webáruházunkban kapható termékekre a gyártók az adott terméktől függően 1 – 3 év jótállást adnak. A kapott számlát és jótállási jegyet minden esetben meg kell őrizni. Ha meghibásodik a termék, kérjük lépj velünk kapcsolatba az elérhetőségeink valamelyikén.

Gyakran feltett kérdések rendelésekkel kapcsolatban:

Rendelés, visszaküldés, jótállás

Ha mást küldtünk, mint ami a megrendelésen szerepelt, valószínűleg az történhetett, hogy felcseréltük a rendelést és más valakinek küldtük ki. Mindenképp lépj velünk kapcsolatba (kattints ide)! Intézkedünk a termék cseréjéről!

Ha valamiért nem felel meg, a terméket vissza lehet küldeni. Törvényileg erre 14 nap áll rendelkezésre, de mi ezt az időt meghosszabbítottuk 30 napra. Tehát miután átvetted a rendelésed, indoklás nélkül visszaküldheted 30 napon belül, feltéve, hogy az nincs használt vagy sérült állapotban. A visszaküldés költségét neked kell állni. Kérjük mindig használj olyan szállítási módot, ahol a szállító igazolni tudja a feladás/átvétel tényét. (Ajánlott küldeményként, vagy futárral küldd a csomagot.) A visszaküldési cím: Vincentrade Kft. 7623 Pécs, Rákóczi út 24-26.  Kérjük, hogy a feladásról tájékoztass bennünket emailben (kattints ide), írd meg mi az oka a visszaküldésnek, és add meg a bankszámlaszámodat, ahová a vételárat visszautalhatjuk.

Ha már akkor észreveszed, hogy sérült a csomag, amikor a futár átadja, kérjük minden esetben kérj kárjegyzőkönyvet a futártól! Ha kibontottad a csomagot, és akkor veszed észere, hogy a termék megsérült, kérjük, az átvételt követő 24 órán belül értesíts minket e-mailben (kattints), vagy telefonon. Megbeszéljük a lehetőségeket. Valószínűleg cserét, vagy kárpótlást fogunk felajánlani. Ha hibás terméket kaptál, természetesen díjmentesen cseréljük.

Az általunk forgalmazott termékekre a 151/2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján az Általános Üzleti Feltételeinkben foglaltak szerint legalább egy év jótállást vállalunk. Néhány termékünk esetében a jótállási idő hosszabb. Ezt minden esetben külön feltüntetjük a termékoldalon.

A jótállás kizárólag rendeltetésszerű használat és megfelelő tárolás mellett előforduló hibák kijavítására vonatkozik. Ha a termék meghibásodik, lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!

Ha nincs meg a jótállási jegy, a számla bemutatásával igazolhatod, hogy mikor vetted tőlünk a terméket, így a jótállási garanciát így is érvényesíteni tudod. Kérünk, hogy a jótállási jegyet és a számlát mindig őrizd meg! A jótállási jegy, vagy annak hiánya esetén a számla megléte nélkül sajnos nincs módunk a jótállási igényt elfogadni.

Lépj velünk kapcsolatba! A kapcsolati űrlapon megtalálod a rendelésekkel kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdéseket/válaszokat is.
Kattints ide >>

Gyors kiszállítás futárral

Házhozszállítás, vagy GLS pont

30 napos visszavételi garancia

30 napra kiterkejsztett védelem

Akár 3 év termékgarancia

A feltételek termékenként változnak

100%-ban biztonságos fizetés

Biztonságos bankkártya elfogadás

© Vincentrade Kft. 2012-2020
Szőlőprések, gyümölcsprések szakáruháza